Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
JUMO jubiliejinis alus
Alaus gaminimo menas - sėkmės istorija

Kai sistemų teikėjai patys verda alų

Alus yra vienas iš dešimties geriausių alkoholinių gėrimų, kurie džiugina savo išskirtiniu skoniu. Jis būna įvairių rūšių ir skonių - Pilsner, Export, Lager ar Helles. Vienas iš jų - gardus jubiliejinis JUMO alus, kuris buvo sukurtas pagal mūsų rinkos segmento vadovo receptą, naudojant magnum, ariana ir saphir apynius, švenčiant bendrovės 75-ąsias metines. Ir tai toli gražu ne viskas. Juk specialiai šiam alaus gamybos procesui buvo sukurta vidinė alaus darykla. Šioje alaus gamykloje užtikrinama aukšta produkto kokybė ir tikro skonio pojūtis dėl tobulos visų komponentų sąveikos.

Užduotis

Alaus gaminimo procese visus alaus pramonei svarbius JUMO sprendimus reikėjo sujungti į kompaktišką įrenginį, kuris galėtų būti naudojamas ne tik jubiliejinio alaus gamybai, bet ir demonstravimo tikslais. Be to, visi procesai turėjo būti automatizuoti, stebimi ir vizualizuojami, taip pat turėjo būti užtikrintas aukštas procesų ir maisto saugos lygis. Po alaus gaminimo turėjo būti galimybė atlikti CIP valymą.

Alaus daryklos įgyvendinimas

Alaus daryklos įgyvendinimas

Alaus daryklos įgyvendinimas

Alaus daryklos įgyvendinimas

Sprendimo būdas

Ieškodami reikiamos inžinerinės patirties ir regioninės alaus daryklos, kuri galėtų pastatyti tokią gamyklą ir išvirti jubiliejinį alų, greitai radome dvi įmones: 1) „Burkard und Gärtner“ (B+G), kuri specializuojasi sistemų projektavimo ir gamyklų inžinerijos srityje, ir 2) „HUNFELT BRAEU“, kuri yra jauna alaus darykla netoli Fuldos. Alaus gamykloje buvo panaudota net 13 inovatyvių JUMO komponentų, todėl buvo užtikrinti itin efektyvūs procesai ir aukso geltonumo Pilsneris su malonia kartumo natą.

Įmonėje buvo įrengta ne tik užmaišymo tunas, rauginimo tunas ir misos katilas, bet ir karšto vandens rezervuaras. Visos talpyklos, išskyrus rauginimo tuną, šildomos elektra per vidines sieneles - kaitinimo elementams valdyti naudojami JUMO TYA 202 galios valdikliai.

Įrenginyje buvo sumontuoti naudojami jutikliai su technologinėmis jungtimis G ½ (higieniška), JUMO PEKA (sertifikuota pagal EHEDG) ir spaustuvu. Vėliau jie buvo integruoti per vienos poros Ethernet (SPE ), IO-Link arba per 4-20 mA signalą.

Matuojant karšto vandens rezervuaro, užmaišymo indo ir misos katilo lygį, naudojamas naujai sukurtas JUMO DELOS S02 slėgio siųstuvas. Diferencinio slėgio matavimas po lauterio dugnu atliekamas diferencinio slėgio jutikliu JUMO TAROS S46 H.

JUMO flowTRANS US W02 naudojamas pagrindinio ir vėlesnio užpylimo kiekiui matuoti. Prie misos aušintuvo išėjimo naujasis JUMO flowTRANS MAG H20 matuoja suminį srautą ir temperatūrą. Temperatūra atitinkamose talpyklose nustatoma naudojant JUMO dTRANS T100.

Vandens/CIP funkcijos ir misos/ misos siurbliuose naudojamas JUMO ZELOS C01 LS lygio jungiklis, skirtas apsaugai nuo sausos eigos.

Įrenginys valdomas naudojant „JUMO variTRON 500 touch“ (automatikos sistema su jutikliniu skydeliu) ir „JUMO smartWARE SCADA“ (proceso stebėjimo ir valdymo programinė įranga).

Atskirų alaus rūšių receptus galima intuityviai sukonfigūruoti neturint programavimo įgūdžių, naudojant naršykle pagrįstą programinį sprendimą JUMO variTRON Program App. Kitas programinis sprendimas „JUMO smartWARE Evaluation“ taip pat leidžia įrašyti visus proceso parametrus, kad alaus gamybos procesą būtų galima įvertinti ir patikrinti naudojant automatinę partijos ataskaitą.

CIP valymo metu JUMO digiLine CI HT10- galvutės siųstuvas su indukciniu laidumo jutikliu - nustato skirtingų valymo priemonių koncentraciją pagal karšto vandens rezervuare esančios temperatūros kompensuojamą laidumą. Atitinkamas CIP funkcijas galima sukonfigūruoti ir patikrinti naudojantis minėtomis programomis „JUMO variTRON Program App“ ir „JUMO smartWARE Evaluation“.

Alaus darykla: JUMO ir B+G bendradarbiavimas

Automatizavimas, vertinimas ir CIP valymas

Įrenginys valdomas naudojant „ JUMO variTRON 500 touch“ (automatizavimo sistema su jutikliniu skydeliu) ir „ JUMO smartWARE SCADA“ (proceso stebėjimo ir valdymo programinė įranga).

Atskirų alaus rūšių receptus galima intuityviai sukonfigūruoti neturint programavimo įgūdžių, naudojant naršykle pagrįstą programinį sprendimą JUMO variTRON Program App. Kitas programinis sprendimas „JUMO smartWARE Evaluation“ taip pat leidžia įrašyti visus proceso parametrus, kad alaus gamybos procesą būtų galima įvertinti ir patikrinti naudojant automatinę partijos ataskaitą.

CIP valymo metu JUMO digiLine CI HT10- galvutės siųstuvas su indukciniu laidumo jutikliu - nustato skirtingų valymo priemonių koncentraciją pagal karšto vandens rezervuare esančios temperatūros kompensuojamą laidumą. Atitinkamas CIP funkcijas galima sukonfigūruoti ir patikrinti naudojantis minėtomis programomis „JUMO variTRON Program App“ ir „JUMO smartWARE Evaluation“.

Projekto rezultatai

Įrenginio planavimas pagal pažangų 3D CAD modelį ir gamybos metodai, pavyzdžiui, orbitinio suvirinimo technologija, lėmė, kad projektas, kurį daugiausia vykdė B+G praktikantai, buvo įgyvendintas vos per kelis mėnesius.

Taip buvo sukurta visiškai automatizuota kompaktiškos konstrukcijos kompaktiška alaus darykla, visiškai pagaminta iš nerūdijančiojo plieno, kurios našumas - 100 litrų šaltos misos ir kurioje įdiegta automatizuota CIP (Cleaning in Place) funkcija. Alaus virimo įrenginys yra klasikinė 3 įrenginių alaus darykla su lauter tuneliu. Potencialus virimo tūris - maždaug 100 litrų. Priklausomai nuo alaus rūšies, tai atitinka maždaug 20 kg salyklo.