Alaus gamyba

Čia galite rasti procesais pagrįstą alaus daryklos įrenginių matavimo technologiją. Naudodami išsamias iliustracijas ir aprašymus, parodome, kaip galima realizuoti užmaišymo, rauginimo, misos virimo katilų, misos aušintuvų, fermentacijos ir laikymo rezervuarų jutiklių ir automatizavimo sprendimus. Sužinokite, kaip jutikliai, valdikliai ir automatizavimo sistemos padeda padaryti visą alaus gamybos procesą patikimesnį, efektyvesnį ir tvaresnį.

Brewhouse control system

Our system, which is based on the JUMO variTRON and JUMO variTRON Program Editor, enables the autonomous control of mashing, lautering, and wort boiling. This way, the next batch can be mashed while the wort is boiling. At the same time, all the necessary data such as temperature, pressure, pH value, flow, and stirring speed is monitored and recorded using JUMO smartWARE Evaluation.

Mash tun

Ruošiant užmaišą užmaišymo tunelyje, labai svarbu tiksliai matuoti ir kontroliuoti temperatūrą. Čia salyklo ir vandens mišinys apdorojamas pagal nustatytą temperatūros ir laiko programą, kad salykle esantis krakmolas būtų suskaidytas į cukrų. Labai tiksli temperatūros kontrolė leidžia gauti didelį cukraus kiekį šiame procese.

Filtravimo indas

Per rauginimo procesą salyklo luobelės, panaudotų grūdų luobelės, atskiriamos nuo misos. Naudoti grūdai veikia kaip filtras. Misa pumpuojama ir cirkuliuoja grandinėje tol, kol iš lukštų susidaro filtravimo sluoksnis. Maišytuvas valdomas pagal slėgio skirtumą, kad filtravimas būtų veiksmingas.

Misos katilas

Verdant misą iš apynių išgaunami aromatiniai komponentai. Kartu išgarinami visi komponentai, dėl kurių alus gali įgauti blogą skonį. Taip misa išlaisvinama nuo kitų nuosėdose esančių medžiagų, kurios aukštoje temperatūroje denatūruojasi ir atsiskiria. Teigiamas šalutinis misos virimo poveikis yra tas, kad misa sterilizuojama.

Misos aušintuvas

Po nuskaidrinimo sūkurinėje vonioje arba filtravimo misa turi būti kuo greičiau atvėsinta iki fermentacijos temperatūros. Čia taip pat labai svarbūs laiko ir temperatūros parametrai. Misos tekėjimo greitį kontroliuoja misos temperatūra. Kuo šiltesnė misa, tuo lėčiau ji teka per aušintuvą.

Rauginimo ir laikymo talpykla

Rauginimo metu misa sumaišoma su tam tikru kiekiu mielių ląstelių. Rauginimo proceso pradžioje mielės gerai išvėdinamos ir vėliau rauginamos tokioje temperatūroje, kuri yra optimali mielėms. Vėliau laikymo metu mielės surenkamos, o žalias alus laikomas tam tikroje temperatūroje ir tam tikrą laiką, priklausomai nuo alaus rūšies.