Šaldymo grandinės palaikymas yra svarbiausias mėsos ir dešrų perdirbimo ar gamybos aspektas. Todėl labai svarbu naudoti šaldymo kameras. Be nuolatinio temperatūros matavimo, taip pat labai svarbu ir jos dokumentavimas, todėl jį privaloma tinkamai vykdyti.
Dažniausiai mėsos perdirbimo įmonėse naudojamos grynos virimo ir rūkymo kameros. Didelėse pramonės įmonėse šios dvi sistemos dažnai sujungiamos į vadinamąsias nepertraukiamo arba pusiau nepertraukiamo veikimo įmones. Juose labai svarbus labai tikslus temperatūros matavimas ir kontrolė, nes nuo to priklauso galutinio produkto kokybė.
Mėsa ir dešros rūkomos rūkymo kamerose, kad būtų pagardintos ir išsaugotos. Kad būtų galima konkrečiai nustatyti tinkamumo vartoti terminą, rūkymo procesas turi būti atliktas tiksliai ir pakartojamai. Todėl proceso metu turi būti tiksliai matuojama, kontroliuojama ir dokumentuojama temperatūra.